AMNISTIA INTERNACIONAL

G-28667152
Amnistia internacional corregit

Drets Humans,  Feminisme i Refugiats

SOBRE AMNISTIA INTERNACIONAL

Amnistia Internacional (AI) és una associació internacional que treballa per la defensa dels drets humans arreu del món. El 1977 va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau per la seva ferma lluita contra la tortura arreu del món i, un any més tard, l'organització va ser guardonada amb el Premi de Drets Humans de les Nacions Unides.

Present avui a molts països, Amnistia Internacional va néixer el 1961, fundada per l'advocat britànic Peter Benenson. Inspirat en el cas d'uns estudiants portuguesos injustament empresonats, Benenson va publicar un article, The Forgotten Prisoners (Els presos oblidats), a The Observer el 28 de maig de 1961. A l’Estat espanyol va arribar més tard, l’any 1978 i a Catalunya l’any 1994.

A partir d'una campanya puntual, ben aviat va esdevenir un moviment internacional de caràcter permanent per a la defensa dels drets humans. A mesura que Amnistia Internacional va anar creixent com un moviment de persones que treballen per a persones, el seu focus d'atenció es va anar ampliant a poc a poc a víctimes d'altres abusos de drets humans, com la tortura, les desaparicions forçades o la pena de mort, fins a defensar en l'actualitat l'espectre complet dels drets humans.

A la seva pàgina de "What we do" ("el què feim" en català) (https://www.amnesty.org/en/what-we-do/) podem veure per a quins aspectes treballen. Entre d'altres trobam que treballen per aturar els conflictes armats, el canvi climàtic, la pena de mort, la discriminació, la tortura i molt més.

L'ONG accepta voluntariat i donacions econòmiques. Tenen una pàgina molt interessant anomenada Take Action (https://www.amnesty.org/en/get-involved/take-action/). Amb la web es recullen signatures per dur a terme canvis solidaris.

5. Igualtat de gènere
10. Reducció de les desigualtats
Pau, justícia i institucions sòlides

OBJECTIUS

 • Treballen pel dret a la veritat, justícia i reparació de les víctimes de greus abusos, com els judicis injustos, les desaparicions forçades, les detencions arbitràries, les execucions extrajudicials o la violència de gènere.
 • Defensen les persones migrants, sol·licitants d'asil, refugiades, desplaçades o víctimes de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual. També la població civil en conflictes armats.
 • Defensen les víctimes de la violència a mans dels Estats (policies, exèrcits, etc.) i altres actors (empreses, grups armats d'oposició, etc.).
 • Fan campanya contra la tortura i els maltractaments, pels drets sexuals i reproductius, per l'abolició de la pena de mort i per un control efectiu sobre el comerç d'armes.
 • Defensen la dignitat de les persones empobrides i denuncien els abusos que causen o agreugen la pobresa, i lluiten perquè els seus responsables retin comptes davant de la justícia. Perquè gaudir d'atenció sanitària, d'un habitatge adequat, d'aigua neta, d'un medi ambient sa, etc. és un dret humà.
 • Protegeixen el dret de totes les persones a expressar-se lliurement i a no patir cap mena de discriminació.
 • Exigeixen que els presos de consciència siguin alliberats i que les persones que denuncien abusos a qualsevol país obtinguin protecció.

MÈTODES DE COL·LABORACIÓ

 • Accepta tota mena de donacions a través de la seva web de donacions, de manera puntual o de manera periòdica (mensual, trimestral, semestral o anualment).
 • Pots fer un llegat (inscriure Amnistia Internacional al teu testament).
 • Et pots enllistar per a fer un voluntariat.
 • Pots fer-te afiliat.
 • També pots comprar a la seva botiga per ajudar així econòmicament.
 • Fes conèixer Amnistia Internacional als teus familiars, amics, companys de treball, etc. Convenç-los perquè contribueixin!
Idioma