GRUP BALEAR D'ORNITOLOGIA I DEFENSA DE LA NATURALESA

G-07089600
qdqJqZ6M

Animals, Medi ambient

SOBRE EL GOB:

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) és una associació ecologista fundada l'any 1973. S'estructura en quatre seccions insulars GOB-Mallorca, GOB-Menorca, GOB-Eivissa i GOB-Formentera. La seva missió és la millora i conservació de les condicions mediambientals de les Illes Balears per tal d’aconseguir un entorn de sostenibilitat ecològica i social.

El 1973, a un grup que els agradava molt la naturalesa, sobretot de les aus, va decidir crear una associació a les Balears per a fomentar el seu coneixement i conservació. Amb el temps, aquells entusiastes van adonar-se que per a preservar les aus calia cuidar també el seu entorn. Eren els anys del boom turístic, i es feia necessària una resposta per evitar que l'enlluernament pel negoci ràpid pogués posar en perill valors naturals únics.

Des d'ençà, i al llarg de més de 4 dècades, el GOB ha jugat un paper fonamental en la defensa d'espais naturals amenaçats i que afortunadament avui estan protegits (S'Albufera, Cabrera, Mondragó, Sa Dragonera, Sa Canova, la Punta de n'Amer, la Serra de Tramuntana, Son Bosc, ...), en la batalla jurídica contra urbanitzacions il·legals (Ses Covetes, Llucalcari, Cala Llamp, ...) i ha duit a terme incomptables campanyes de pressió pública i política dels diferents àmbits defensa ambiental. 

Al llarg dels anys hem rebut diversos guardons, com el Premi Nacional de Medi Ambient (1997) o la Medalla d’Or de les Illes Balears (2002), tot i que el reconeixement que més valoram és la consideració dels nostres socis i simpatitzants.

11. Ciutats i comunitats sostenibles
13. Acció climàtica
14. Vida submarina
15. Vida terrestre

OBJECTIUS

  • La conservació dels espais naturals i les espècies de fauna i flora emblemàtics i amenaçats.
  • La preservació del territori, el paisatge, els recursos naturals com a eix del futur desenvolupament econòmic sostenible de les Illes.
  • La sensibilització i educació ambiental de la societat sobre els valors naturals de les Illes Balears, la seva fragilitat, i sobre els models sostenibles de desenvolupament.

MÈTODES DE COL·LABORACIÓ

  • L’ONG accepta tota mena de donacions a través de transferència bancària o a la pàgina de donacions.
  • Pots fer-te'n soci/a.
  • Aporta comprant a la botiga.
  • Et pots enllistar al programa de voluntariat.
  • Pots seguri-los a les xarxes socials.
  • Fes conèixer el GOB als teus familiars, amics, companys de treball, etc. Convenç-los perquè contribueixin!
Idioma